preskoči na sadržaj

Osnovna škola Donji Kraljevec

Login

 

 

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Carnet vijesti
 
Da li ste zadovoljni uspjehom postignutim ove školske godine?



Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Učenici proučavali potrošnju vode i šećer u hrani koju jedemo
Autor: Ivana Vargek, 8. 4. 2016.

Voditeljica međunarodnog projekta ˝Mi jedemo odgovorno˝ je s učenicima Osnovne škole Donji Kraljevec provela zanimljivu aktivnost: učenici su proučavali koliko šećera unosimo u tijelo preko hrane koju svakodnevno konzumiramo. Uz duboko proučavanje i veliki interes učenika za tu temu, odlučili su svima u školi prikazati što su saznali. Stoga su uzeli kuhinjsku vagu i vrećice i krenuli na posao. Za odabrane namirnice su vagali količinu šećera koja se u njima nalazi. Rezultat su bila začuđena lica i iznenađenje. 


Osim vaganja šećera, učenici su kroz aktivnosti proučavali namirnice i količinu vode koja je potrošena u uzgoju ili pripravi određene hrane. Učenici su tako saznali što je to ekološki otisak i naučili vrijednu poruku: trebamo koristiti ono što nam zemlja pruža u razumnoj mjeri, svoje potrebe zadovoljiti nesebično i biti odgovorni prema sebi i našoj planeti.

Svoj rad su izložili na glavnom panou u hodniku škole, gdje se nalaze i ostale informacije o projektu Mi jedemo odgovorno. Na taj su način sve učenike, djelatnike škole i roditelje podsjetili kako je važno paziti na odabir namirnica, odgovornu prehranu i unos šećera u organizam. 

 

Ovaj dokument je objavljen u okviru projekta "Mi jedemo odgovorno”, akcijski orijentiranog globalnog programa za odgoj i obrazovanje tijekom Europske godine za razvoj 2015 i nakon nje. "Partneri u ovom projektu su: Glopolis (CZ), TEREZA (CZ), ŽIVICA (SK), Drušstvo DOVES – FEE (SI), Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (RO), Bulgarian Blue Flag Movement (BG), Udruga Lijepa Naša (HR), Environmental Partnership Foundation (PL), Nature Trust Malta (MT), Vides Izglitibas Fonds (LV).





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
 
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Učenici proučavali potrošnju vode i šećer u hrani koju jedemo
Autor: Ivana Vargek, 8. 4. 2016.

Voditeljica međunarodnog projekta ˝Mi jedemo odgovorno˝ je s učenicima Osnovne škole Donji Kraljevec provela zanimljivu aktivnost: učenici su proučavali koliko šećera unosimo u tijelo preko hrane koju svakodnevno konzumiramo. Uz duboko proučavanje i veliki interes učenika za tu temu, odlučili su svima u školi prikazati što su saznali. Stoga su uzeli kuhinjsku vagu i vrećice i krenuli na posao. Za odabrane namirnice su vagali količinu šećera koja se u njima nalazi. Rezultat su bila začuđena lica i iznenađenje. 


Osim vaganja šećera, učenici su kroz aktivnosti proučavali namirnice i količinu vode koja je potrošena u uzgoju ili pripravi određene hrane. Učenici su tako saznali što je to ekološki otisak i naučili vrijednu poruku: trebamo koristiti ono što nam zemlja pruža u razumnoj mjeri, svoje potrebe zadovoljiti nesebično i biti odgovorni prema sebi i našoj planeti.

Svoj rad su izložili na glavnom panou u hodniku škole, gdje se nalaze i ostale informacije o projektu Mi jedemo odgovorno. Na taj su način sve učenike, djelatnike škole i roditelje podsjetili kako je važno paziti na odabir namirnica, odgovornu prehranu i unos šećera u organizam. 

 

Ovaj dokument je objavljen u okviru projekta "Mi jedemo odgovorno”, akcijski orijentiranog globalnog programa za odgoj i obrazovanje tijekom Europske godine za razvoj 2015 i nakon nje. "Partneri u ovom projektu su: Glopolis (CZ), TEREZA (CZ), ŽIVICA (SK), Drušstvo DOVES – FEE (SI), Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (RO), Bulgarian Blue Flag Movement (BG), Udruga Lijepa Naša (HR), Environmental Partnership Foundation (PL), Nature Trust Malta (MT), Vides Izglitibas Fonds (LV).





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Učenici proučavali potrošnju vode i šećer u hrani koju jedemo
Autor: Ivana Vargek, 8. 4. 2016.

Voditeljica međunarodnog projekta ˝Mi jedemo odgovorno˝ je s učenicima Osnovne škole Donji Kraljevec provela zanimljivu aktivnost: učenici su proučavali koliko šećera unosimo u tijelo preko hrane koju svakodnevno konzumiramo. Uz duboko proučavanje i veliki interes učenika za tu temu, odlučili su svima u školi prikazati što su saznali. Stoga su uzeli kuhinjsku vagu i vrećice i krenuli na posao. Za odabrane namirnice su vagali količinu šećera koja se u njima nalazi. Rezultat su bila začuđena lica i iznenađenje. 


Osim vaganja šećera, učenici su kroz aktivnosti proučavali namirnice i količinu vode koja je potrošena u uzgoju ili pripravi određene hrane. Učenici su tako saznali što je to ekološki otisak i naučili vrijednu poruku: trebamo koristiti ono što nam zemlja pruža u razumnoj mjeri, svoje potrebe zadovoljiti nesebično i biti odgovorni prema sebi i našoj planeti.

Svoj rad su izložili na glavnom panou u hodniku škole, gdje se nalaze i ostale informacije o projektu Mi jedemo odgovorno. Na taj su način sve učenike, djelatnike škole i roditelje podsjetili kako je važno paziti na odabir namirnica, odgovornu prehranu i unos šećera u organizam. 

 

Ovaj dokument je objavljen u okviru projekta "Mi jedemo odgovorno”, akcijski orijentiranog globalnog programa za odgoj i obrazovanje tijekom Europske godine za razvoj 2015 i nakon nje. "Partneri u ovom projektu su: Glopolis (CZ), TEREZA (CZ), ŽIVICA (SK), Drušstvo DOVES – FEE (SI), Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (RO), Bulgarian Blue Flag Movement (BG), Udruga Lijepa Naša (HR), Environmental Partnership Foundation (PL), Nature Trust Malta (MT), Vides Izglitibas Fonds (LV).





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Učenici proučavali potrošnju vode i šećer u hrani koju jedemo
Autor: Ivana Vargek, 8. 4. 2016.

Voditeljica međunarodnog projekta ˝Mi jedemo odgovorno˝ je s učenicima Osnovne škole Donji Kraljevec provela zanimljivu aktivnost: učenici su proučavali koliko šećera unosimo u tijelo preko hrane koju svakodnevno konzumiramo. Uz duboko proučavanje i veliki interes učenika za tu temu, odlučili su svima u školi prikazati što su saznali. Stoga su uzeli kuhinjsku vagu i vrećice i krenuli na posao. Za odabrane namirnice su vagali količinu šećera koja se u njima nalazi. Rezultat su bila začuđena lica i iznenađenje. 


Osim vaganja šećera, učenici su kroz aktivnosti proučavali namirnice i količinu vode koja je potrošena u uzgoju ili pripravi određene hrane. Učenici su tako saznali što je to ekološki otisak i naučili vrijednu poruku: trebamo koristiti ono što nam zemlja pruža u razumnoj mjeri, svoje potrebe zadovoljiti nesebično i biti odgovorni prema sebi i našoj planeti.

Svoj rad su izložili na glavnom panou u hodniku škole, gdje se nalaze i ostale informacije o projektu Mi jedemo odgovorno. Na taj su način sve učenike, djelatnike škole i roditelje podsjetili kako je važno paziti na odabir namirnica, odgovornu prehranu i unos šećera u organizam. 

 

Ovaj dokument je objavljen u okviru projekta "Mi jedemo odgovorno”, akcijski orijentiranog globalnog programa za odgoj i obrazovanje tijekom Europske godine za razvoj 2015 i nakon nje. "Partneri u ovom projektu su: Glopolis (CZ), TEREZA (CZ), ŽIVICA (SK), Drušstvo DOVES – FEE (SI), Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (RO), Bulgarian Blue Flag Movement (BG), Udruga Lijepa Naša (HR), Environmental Partnership Foundation (PL), Nature Trust Malta (MT), Vides Izglitibas Fonds (LV).





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Učenici proučavali potrošnju vode i šećer u hrani koju jedemo
Autor: Ivana Vargek, 8. 4. 2016.

Voditeljica međunarodnog projekta ˝Mi jedemo odgovorno˝ je s učenicima Osnovne škole Donji Kraljevec provela zanimljivu aktivnost: učenici su proučavali koliko šećera unosimo u tijelo preko hrane koju svakodnevno konzumiramo. Uz duboko proučavanje i veliki interes učenika za tu temu, odlučili su svima u školi prikazati što su saznali. Stoga su uzeli kuhinjsku vagu i vrećice i krenuli na posao. Za odabrane namirnice su vagali količinu šećera koja se u njima nalazi. Rezultat su bila začuđena lica i iznenađenje. 


Osim vaganja šećera, učenici su kroz aktivnosti proučavali namirnice i količinu vode koja je potrošena u uzgoju ili pripravi određene hrane. Učenici su tako saznali što je to ekološki otisak i naučili vrijednu poruku: trebamo koristiti ono što nam zemlja pruža u razumnoj mjeri, svoje potrebe zadovoljiti nesebično i biti odgovorni prema sebi i našoj planeti.

Svoj rad su izložili na glavnom panou u hodniku škole, gdje se nalaze i ostale informacije o projektu Mi jedemo odgovorno. Na taj su način sve učenike, djelatnike škole i roditelje podsjetili kako je važno paziti na odabir namirnica, odgovornu prehranu i unos šećera u organizam. 

 

Ovaj dokument je objavljen u okviru projekta "Mi jedemo odgovorno”, akcijski orijentiranog globalnog programa za odgoj i obrazovanje tijekom Europske godine za razvoj 2015 i nakon nje. "Partneri u ovom projektu su: Glopolis (CZ), TEREZA (CZ), ŽIVICA (SK), Drušstvo DOVES – FEE (SI), Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (RO), Bulgarian Blue Flag Movement (BG), Udruga Lijepa Naša (HR), Environmental Partnership Foundation (PL), Nature Trust Malta (MT), Vides Izglitibas Fonds (LV).





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju