Naša škola se ove godine uključila u obilježavanje Tjedna školskog doručka. Aktivnosti provode vjeroučiteljica Jelena Huić-Sever i Ksenija
Vugrinec- Krumpić, a u realizaciji im pomaže učitelj Krunoslav Lajtman i ostali djelatnici.
Učenici će u Tjednu školskog doručka putem edukativnih i zabavnih aktivnosti osvijestiti važnost očuvanja zdravlja i stvaranja pravilnih prehrambenih navika. Aktivnosti se prate na panou za Dan zahvalnosti u koji su uključeni i materijali iz TŠDa. Doručak je za školarce najvažniji obrok u danu pa je potrebno o njemu dobro promisliti.
Da bi nam tjedan bio zanimljiv i doručak zdrav učenici 6. razreda su s vjeroučiteljicom Jelenom osmislili zdravi jelovnik za doručak za sve dane u Tjednu zdravog doručka. U suradnji s našim tetama kuharicama ostvaren je skoro pa identičan jelovnik. Hvala kuharicama!
PONEDJELJAK
Održana je radionica pod nazivom I doručak treba svog superjunaka! Radionicu je održala vjeroučiteljica Jelena Huić-Sever. Nakon upoznavanja s vrijednostima pojedinog voća i povrća održana je anketa o omiljenom voću i povrću u 8.razredu. Učenici su radili po skupinama. Obrađivali su podatke iz provedene ankete i crtali pobjednike. Za superjunake u predmetnoj nastavi odabrani su lubenica i rajčica koje su ujedno osvojile i Zlatnu medalju. Nakon analize kvaliteta i vrijednosti superheroja oni su dobili osobine i zabavne nazive.
Aktivnostima crtanja svojih superjunaka pridružili su se 5. i 6. razredi i učenici u produženom boravku s učiteljicom Sarom Sabol. Radove smo izložili u holu škole. Učenici su bili vrlo kreativni i zanimljivim detaljima oživili svoje superjunake. Naši zdravi superjunaci motivirali su i učenike 1. razreda s učiteljicom Martinom Radić pa su i oni osmislili svoje šarene junake. Bravo i za naše najmlađe!
UTORAK
Radionica: Doručak koji ti daje supermoć
Učenici su upoznati sa skupinama namirnica i odabirom namirnica za zdrav doručak. Voće i povrće različitih boja sadrži različite vitamine i minerale potrebne našem tijelu za održavanje dobrog zdravlja. Upoznati su s negativnim posljedicama konzumiranja nezdrave hrane. Motivirano su krenuli u izradu SUPERDORUČKA s tim da za svaki dan odaberu različitu boju voća ili povrća. Na panou smo izložili nekoliko uspješnih jelovnika.
Učenik Krsto Vlašić vodio je intervju s našom kuharicom. Tema je bila predložen jelovnik učenika 6. razreda. Učenici su iz intervjua saznali zašto je došlo do sitnih promjena i na što to treba paziti kod izrade školskog jelovnika. Hvala kuharici na sudjelovanju.
Autor: Ksenija Vugrinec – Krumpić