preskoči na sadržaj

Osnovna škola Donji Kraljevec

Login
Erasmus +

  

Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Ekipa škole osvojila 3.mjesto na kvizu Katoličkog radia!
Autor: SANDRA VLAHEK, 19. 11. 2020.

POLUFINALNO NATJECANJE EMISIJE ZA DJECU „PAMETNA PITANJA ZA PAMETNE GLAVE“ NA HRVATSKOM KATOLIČKOM RADIJU

 „Pametna pitanja za pametne glave“ je edukativna i zabavna emisija Hrvatskog katoličkog radija namijenjena učenicima šestog razreda. Putem telefona u svakoj se emisiji natječu ekipe dviju osnovnih škola iz različitih dijelova Hrvatske pokazujući snalažljivost, brzinu i poznavanje gradiva iz Vjeronauka, Hrvatskog jezika i književnosti, Povijesti i Geografije. Ekipe čini  troje učenika, predstavnika škole.

Natjecanje se sastoji od četiri dijela:

 - Slušaj tvrdnju, pozorno odgovori s „točno ili netočno“! Svaka ekipa je dobila dvije tvrdnje i trebala je odgovoriti jesu li one točne ili netočne.

 - Tri netočnosti tražimo i ispravljamo! Svaka ekipa je dobila jednu biblijsku zgodu u kojoj je tražila i ispravljala tri netočnosti.

 - Odgovore znamo – asocijaciju otkrivamo! Natjecateljima su bila postavljena tri pitanja, a točni odgovori na ta pitanja asocirali su na konačan odgovor - svaka ekipa je rješavala po jednu asocijaciju.

 - Poredaj redom od prvog do posljednjeg! Natjecateljima su bile navedene četiri biblijske osobe, a oni su ih trebali poredati kronološki, od najstarijeg do najmlađeg.

Ekipa učenika Osnovne škole Donji Kraljevec tada šestog, sada sedmog razreda u sastavu Ivana Pintarić, Frano Zuzel, Sebastian Filipašić i mentorica vjeroučiteljica Zvjezdana Frančić, osvojila je treće mjesto na ovom radio-kvizu Hrvatskog katoličkog radija.

Polufinale natjecanja održalo se u petak 25. rujna 2020. godine. Natjecanje se održalo preko radija na 103,5 MHz, na kojem se svaki dan emitira program HKRa. U polufinalu su se natjecale ekipe iz Osnovne škole Antuna Nemičića Gostovinskog iz Koprivnice-Svjećice i Osnovne škole Donji Kraljevec-Ribice Natjecanje je bilo neizvjesno do samog kraja jer su se bodovi osvajali, gubili i preuzimali. U finale se plasirala ekipa iz Osnovne škola Antuna Nemičića Gostovinskoga, dok je Osnovna škola Donji Kraljevec osvojila visoko treće mjesto.

Čestitamo ekipi i mentorici!


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju