preskoči na sadržaj

Osnovna škola Donji Kraljevec

Login
Erasmus +

  

Kalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Tražilica
NAŠIH OSAM GODINA

Evo nas u vrtiću.....

Tu je sve počelo. Još prije škole su se sklapala nova prijateljstva. Bilo je uspona i padova, plača i smijeha, sreće i tuge, no morao je i tome jednom doći kraj.

Ispričat ćemo vam kako je to bilo prolaziti kroz  mnoge prepreke koje su nam stajale na putu i sprečavale nas u našem odrastanju. No ipak smo sve prebrodili. Pa krenimo....

Ovih 16-ero učenika 2001. godine bilo je spremno sjesti u školske klupe i usvojiti novo znanje koje se prije temeljilo samo na crtanju i igranju. U našem usvajanju znanja vodila nas je naša razrednica Danica Vlašić...

Kao i na svakom početku prvo što smo trebali napraviti bilo je riješiti se straha koji je svakoga od nas kopkao u želucu. No prošao je i taj dan i čekalo nas je puuno posla. Kao i svaki prvašići, trebali smo naučiti slova i brojke koje su i danas dio ovog  kompliciranog svijeta.

Ovdje smo već shvatili da škola sa sobom nosi određene obveze koje moramo ispunjavati. Dakako, tu su već bila ustanovljena i nova prijateljstva koja i dan danas održavamo.

Nažalost, na kraju tog 2. razreda morali smo se pozdraviti sa dvojicom učenika, Nikolom i Katarinom te nas je tada ostalo samo 14.

I tako je nas 14-ero krenulo u nove pobjede. Sada nas je čekalo primanje sakramenta Prve svete Pričesti. Bili smo uzbuđeni, ali pomalo i uplašeni.

 

 

Završili smo 4.razred te smo tako prošli pola puta. Morali smo se pozdraviti sa našom dragom razrednicom gđom.Vlašić te se pripremiti za nove i zahtjevnije predmete koji su nas čekali. Organizirali smo završnicu te smo nakon nje kao najbolji razred na školi krenuli u više razrede.

 

 U 5.razredu dočekala nas je i nova razrednica, gđa.Ksenija Vugrinec-Krumpić, međutim sada smo trebali više vremena posvetiti knjizi i učenju.

 

A sjećate se onog NAJBOLJEG razreda na školi?? E, pa u ovom, 6. razredu, taj isti se pretvorio u jedan od NAJGORIH razreda. Shvatili smo da nam je škole već malo dosta i više nam nije bila tako važna…Ocjene su nam postajale sve gore i gore, a s time i naše ponašanje..

   

U ovome razredu smo već polako počeli shvaćati da su nam ocjene ipak bitne za daljnje školovanje. Već smo polako počeli razmišljati o tome koju ćemo srednju školu odabrati. No ipak nismo previše obraćali pažnju na takve stvari, više smo izlazili i zamarali se stvarima poput ljubavi… Kao što svi znate, učenike 7. razreda čeka maturalac, no mi nismo bili te (ne)sreće. Umjesto 5 dana brčkanja u slanoj morskoj vodi morali smo se zadovoljiti danom provedenim na bazenima u društvu tadašnjeg osmog razreda.

 

OSMI RAZRED

I došao je taj, posljednji razred u ovoj školi. Sve je tako brzo prošlo. I nažalost kratko je trajalo. Sada smo tek svijesni svega što smo zajedno prošli i koliko godina je iza nas.

 
SLOBODNO VRIJEME
KOŠARKA
SANDRA VLAHEK / datum: 17. 2. 2009.

Košarka je sport u kojem dvije momčadi sastavljene od pet igrača pokušavaju ostvariti što više bodova (poena) ubacivanjem lopte kroz obruč koša pod organiziranim pravilima. Kada se to dogodi govori se o košu.


[OPŠIRNIJE]SPEEDWAY
SANDRA VLAHEK / datum: 17. 2. 2009.

Speedway je vrlo uzbudljiva grana moto sporta, poznata zapravo malom broju istinskih zaljubljenika u ovaj atraktivni oblik motociklističkih utrka.


[OPŠIRNIJE]RUKOMET
SANDRA VLAHEK / datum: 17. 2. 2009.

Rukomet je ekipni sport s loptom, u kojem se natječu dvije momčadi s po 7 igrača (6 igrača u polju + 1 golman) na svakoj strani, Osnovni cilj igre jest loptom pogoditi označeni prostor gola. Lopta se između igrača dodaje rukama slično kao u košarci ali s nešto manjom loptom te uz drugačija pravila vođenja lopte.


[OPŠIRNIJE]TOP 30 RAČUNALNIH IGARA
SANDRA VLAHEK / datum: 17. 2. 2009.
 
1.   Travian
2.   Fifa 09
3.   Pro Evulution Soccer 09
4.   Call of Duty-World at war
5.   GTA IV

[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKI HOROSKOP 2009.
SANDRA VLAHEK / datum: 17. 2. 2009.

[OPŠIRNIJE]GLAZBENA TOP LJESTVICA
SANDRA VLAHEK / datum: 17. 2. 2009.

Top 5 vrsta

Top 5 izvođača

Top 10 pjesama


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju