preskoči na sadržaj

Osnovna škola Donji Kraljevec

Login
Erasmus +

  

Kalendar
« Ožujak 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Tražilica
Građanski odgoj
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
ODRŽANA RADIONICA GOO „URBANIZACIJA RURALNOG PODRUČJA“
Autor: Ana Dovečer, 19. 11. 2014.

Učenici GLOBE programa Rea Perić (7.a), Luka Jalšovec , Noa Jalšovec, Patrik Patafta (8.a) i voditeljica GLOBE programa Biljana Forgač sudjelovali su u radionici izborne teme GOO „URBANIZACIJA RURALNOG PODRUČJA“ u OŠ Donji Kraljevec 17. 11. 2014.  Učenici grupe GRAĐANSKOG ODGOJA i njihova voditeljica Marta Bratović Novak srdačno su ih dočekali i kao pravi domaćini prestavi im svoju školu i prezentirali izložbu učeničkih radova iz brojni radionica i školskih projekata. Fotografije. Prezentacija.

 


Radionica je započela prezentacijom VISOKA URBANIZACIJA RURALNOG PODRUČJA koju su održali Luka, Noa i Patrik. 

Nakon izlaganja i razgovora te inspirativne razmjene mišljenja i stavova o urbanizaciji Donjeg Kraljevca održana je radionica. Na modelu i prostornom planu naselja Donji Kraljevec  učenici su označavali ulice i simbolično prostorno širenje naselja. Radionicu su vodile i koordinirale voditeljice Marta Bratović Novak i Biljana Forgač, a učenica Rea Perić koordinirala je praktično izvođenje radionice.  Nakon označavanja pull faktora učenici su zaključili da je Donji Kraljevec mjesto visokog stupnja urbanizacije. Usvojeni su novi pojmovi URBANIZACIJA, URBANO PODRUČJE, RURALNO PODRUČJE, PULL FAKTORI, PUSH FAKTORI, razvijene su geografske vještine kartografske pismenosti, a ostvareni su ishodi učenja GOO ( prepoznati demografsku strukturu Donjeg Kraljevca, navesti kriterije za diferenciranje naselja - urbano i ruralno, navesti faktore razvoja djelatnosti sekundarnog i tercijarnog sektora, opisati prostorni raspored uslužnih i kulturnih ustanova u Donjem Kraljevcu).

Produktivni susret učenika završen je slatkom užinom i razgovorom u ugodnom ozračju prostorije blagovanja u OŠ Donji Kraljevec.

Biljana ForgačPriloženi dokumenti:
DONJI_KRALJEVEC.pdf (1.96 MB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju